IMPROVING STUDENT’S MOTOR SKILLS AND EFFORT THROUGH DANCE

ÎMBUNĂTĂȚIREA CAPACITĂȚII MOTRICE ȘI DE EFORT A ELEVILOR PRIN DANS

 

Iacob-Daniel CHIVU

Universitatea “Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Abstract

            Dance is accessible between the ages of 6 and 60 years and can be practiced as performance sport, maintenance sport and sport for relaxation and mental recovery as well as a way of socializing.

In primary, secondary and higher education dance persisted as a kind of permanent art or as a means of action. In physical education, dance is increasingly introduced during classes having common goals and specific objectives which are determined by types of dances.

 

Rezumat

Dansul este o ramură accesibilă pentru vârste cuprinse între 6 şi 60 ani, poate fi practicat ca sport de performanţă, ca sport de întreţinere, ca sport de relaxare şi refacere psihică, ca modalitate de socializare.

În sistemul învăţământului la nivelul preşcolar, preuniversitar, chiar şi universitar, dansul a persistat permanent în calitate de gen al artei, sau în calitate de mijloc de acționare. În educaţia fizică, dansul este introdus din ce în ce mai mult în lecţii având obiective comune, dar şi obiective specifice determinate de specificul dansurilor.

 

Key words: dance, education, growth

            Cuvinte cheie: dans, educație, creștere

Coperta / Front cover:

Campionii noştri - Our champions

Vlad Ghețe - Campion european cu echipanaţională de minifotbal a României în 2015 / European Champion with theRomanian National Minifootball Team in 2015

Go to top