HomeArchiveVolume 1 - Number 1 (1) 2012Flavius Koczi - A champion that we are proud of

Flavius Koczi - A champion that we are proud of

            Născut în oraşul Reşiţa la data de 26.08.1987, a început gimnastica la vârsta de 7 ani cu antrenorul Mircea Ciocănel la Clubul Spotiv Şcolar din Reşiţa.

            La început totul a fost o joacă, între timp a început să-i placă şi primele medalii au început să apară în anul 1996 – la concursul Speranţele Şcolare de Gimnastică.

            După aceea, în fiecare an la concursurile organizate a continuat să obţină medalii.

            În anul 2001, a fost selecţionat în Lotul Naţional de juniori, avându-i ca antrenori pe Gheorghe Blaj (coord), Vasile Vug, Adrian Ianculescu, Cristian Balint, coregraf Mirela Vug.

            În anul 2003 a participat cu echipa la Campionatele Balcanice din Grecia, unde a obţinut locul I cu echipa, locul I la individual compus, II la bară şi II la cal.

            În anul 2004 avea să concureze pentru prima dată la un concurs major, Campionatele Europene de Gimnastică pentru Juniori din Slovenia – Ljubljana. Având în vedere că a fost primul mare concurs la care a participat, lipsa de experienţă şi-a spus cuvântul, rezultatul a fost doar un loc  VI cu echipa.

            În anul 2005 a fost promovat în Lotul Naţional de seniori, avându-i ca antrenori pe Dan Grecu (coord), Adrian Sandu, Ştefan Gal, Aurelian Georgescu, iar coregraf Elena Grecu, devenind astfel coleg cu multimedaliaţii Marius Urzică, Marian Drăgulescu, Ioan Suciu.

            Debutul în echipa de seniori s-a petrecut în anul 2006, la Campionatele Europene de Gimnastică seniori din Grecia – Volos, unde deşi fiind foarte tânăr, a avut evoluţii foarte bune aducându-şi aportul la cucerirea medaliei de argint pe echipe, calificându-se şi în finala la cal cu mînere, finală pe care a şi câstigat-o obţinând medalia de aur. De la acest debut, a fost prezent în toate concursurile majore ale Echipei Naţionale de Gimnastică seniori.

            Astfel în anul 2007, la Campionatul European de Gimnastică desfăşurat în Olanda -Amsterdam, a cucerit medalia de bronz la cal cu mânere; în acelaşi an la Campionatele Mondiale de Gimnastică din Germania - Stuttgart, împreună cu echipa s-a calificat pentru Jocurile Olimpice de la Beijing.

            În anul 2008 prin participarea la Campionatele  Europene de Gimnastică din Elveţia – Lausanne, a ocupat poziţia a III-a cu echipa, dar pe plan individual anul 2008 nu a fost unul prea bun, deoarece la Jocurile Olimpice de la Beijing, a obţinut doar locul VII cu echipa şi tot locul VII la finala de la sărituri.

            Lăsând în urmă anul 2008, a reuşit să obţină în anul 2009 la Campionatele Europene de Gimnastică din Italia – Milano, medalia de argint la sărituri. Tot în 2009 a participat la Universiada de la Belgrad, unde a obţinut 2 medalii, aur la sărituri şi bronz la paralele.

            Campionatele Mondiale din toamna lui 2009 din Londra i-au adus mari satisfacţii, a reuşit împreună cu Marian Drăgulescu dubla de excepţie, respectiv Marian medalia de aur şi Flavius medalia de argint la sărituri, având pentru prima dată primele 2 locuri ocupate de gimnaşti români.

            Anul 2010 a debutat cu Campionatele Europene de Gimnastică de la Birminghan – Anglia unde, cu o echipă complet nouă, a ocupat locul VII pe echipe şi locul III la sărituri.

            La Campionatul European de Gimnastică din Germania – Berlin 2011, a reuşit să se claseze pe mult aşteptatul podium la individual compus unde a obţinut medalia de argint, iar la sol medalia de aur.

            La Campionatul Mondial de Gimnastică de la Tokyo 2011 echipa României de gimnastică masculină, al cărei component de bază a fost, şi-a îndeplinit obiectivul principal, calificarea pentru Jocurile Olimpice Londra 2012.

             Succes în continuare în activitatea sportivă!

Coperta / Front cover:

Studenţii noştri campioni - Our champion students

Flavius Kocszi - Un campion cu care ne mândrim

Flavius Kocszi - A champion that we are proud of

Go to top